شاید شما هم دوست داشته باشید
اطلاعات اپیزود
تو این اپیزود خلاصه کتاب چرا می خوابیم رو براتون تعریف می کنیم و از اهمیت خوابیدن و تاثیرش در سلامتی طبق تحقیقات علمی نویسنده این کتاب صحبت می کنیم.
گوینده: فریده محمدی
تهییه کننده: مهدی رفیعی
نویسنده: محمدرضا رفیعی
لینک خرید کتاب از سایت انتشارات
ما تو پادگیرهای زیادی هستیم که از طریق این لینک می تونید به همشون دسترسی داشته باشید:
پادکست خلاصه کتاب – رادیو سامرایز (radiosummarize.com)
راستی اگر میخواید حامی و همراه ما در این کار فرهنگی باشید می تونید از طریق لینک حمایتی زیر ما رو پشتیبانی کنید:
حامی باش | درگاه جذب حمایت مالی (hamibash.com)
درباره متیو واکر نویسنده کتاب چرا میخوابیم؟
متیو واکرMatthew Walker» »دانشمند انگلیسی و استاد علوم اعصاب و روانشناسی در سال 1972 در لیورپول به دنیا آمد. او یکی از مشهورترین متفکران حال حاضر است که به موضوع خواب توجه دارد. او در چند سال گذشته بر تأثیر خواب بر سلامت انسان تمرکز کرده و در بیش از صد تحقیق علمی حضور داشته است.
«متیو واکر» در سال 1996 در رشتهی علوم اعصاب از دانشگاه ناتینگهام فارغالتحصیل شد و در سال 1999 در رشتهی فیزیولوژی مغز و اعصاب از دانشگاه نیوکاسل دکترای خود را دریافت کرد. او پس از این دوران بهعنوان استادیار روانپزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد مشغول به کار شد. او در این دوران در طی آزمایشی متوجه تفاوت عملکرد میان گروه صبح و گروه عصر شد. او و همکارانش دریافتند که کسانی که پس از خواب خوب آزمایش میشوند، در مقایسه با همتایان خود عملکرد بسیار بهتری دارند.
«متیو واکر» در ژوئیه 2007 هاروارد را ترک کرد و بهعنوان استاد علوم اعصاب و روانشناسی در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی مشغول به کار شد. او پس از این دوران تمام زندگیاش را وقف تحقیق دربارهی خواب و تأثیر آن بر سلامتی انسان کرد. او در حال حاضر بنیانگذار و مدیر مرکز علوم خواب انسان است که با موسسه علوم اعصاب هلن ویلز Helen Wills Neuroscience Institute و مرکز تصویربرداری مغز هنری اچ. ویلر جونیور Henry H. Wheeler Jr. Brain در بخش روانشناسی دانشگاه برکلی همکاری میکند. این سازمان به بررسی نقش خواب در سلامت انسان و بیماریها مشغول است که هرساله به نتایج قابل توجهی دست مییابد. در چند سال گذشته تحقیقات این موسسه اطلاعات جالبی دربارهی ارتباط میان خواب و بیماریهای آلزایمر، پارکینسون، سرطان، افسردگی، اضطراب، بیخوابی، بیماریهای قلبی عروقی، چاقی و دیابت ارائه داده است.
درباره کتاب چرا میخوابیم
فکر میکنید هفتهی گذشته خواب کافی نداشتهاید؟ آیا میتوانید آخرین باری را بهیاد آورید که بدون زنگ ساعت از خواب بیدار شدید و بدون نیاز به کافئین احساس شادابی داشتید؟ آیا میدانید چرا میخوابیم و نیاز است چگونه و به چه میزان بخوابیم؟ اگر جوابتان به هریک از این سؤالات «نه» است، شما تنها نیستید. دوسوم بزرگسالان در تمام کشورهای توسعهیافته نمیتوانند هشت ساعت خوابشبانهی توصیهشده را داشته باشند. همچنین اکثر ما نمیدانیم چرا می خوابیم و ماهیت خواب چیست.
بهطور معمول، خوابِ شبانهی کمتر از شش یا هفت ساعت به سیستم ایمنی بدن شما آسیب میزند و خطر ابتلا به سرطان را بیش از دو برابر میکند. خواب ناکافی یکی از عوامل مهم در سبک زندگی است و تعیین میکند که آیا شما به بیماری آلزایمر مبتلا خواهید شد یا خیر. در کتاب چرا میخوابیم به تفصیل توضیح داده شده که خواب ناکافی (حتی کاهش اندک آن فقط به مدتِ یک هفته) سطح قند خون را بهشدت مختل میکند، تاجاییکه در زمرهی پیشدیابتیها طبقهبندی میشوید. خواب کوتاه احتمال انسداد و تنگ شدن رگهای قلب را افزایش میدهد و شما را در معرض بیماریهای قلبی عروقی، سکته و نارسایی قلبی قرار میدهد. براساس جملهی خردمندانهی شارلوت برونته که گفته بود «ذهن ناآرام بالش بیقرار میسازد»، اختلال خواب در افزایش اوضاع نامساعد روانی، ازجمله افسردگی، اضطراب و خودکشی، نقش زیادی دارد.
شاید شما نیز متوجه شدهاید که وقتی خستهاید تمایل بیشتری به غذا خوردن دارید. این تمایل تصادفی نیست. خوابِ خیلی کم موجب افزایش هورمون گرسنگی و کاهش هورمون سیری میشود. با وجود اینکه معدهتان پر شده، هنوز هم میخواهید بیشتر غذا بخورید. افزایش وزن در بزرگسالان و کودکانی که دچار کمبود خواب هستند اثبات شده است. بدتر از آن، اگر بخواهید رژیم بگیرید اما همزمان خواب کافی نداشته باشید، رژیمتان بیهوده است، زیرا بیشترِ وزنی که از دست خواهید داد متعلق به تودهی عضلانی بدن است، نه چربی.
با درنظرگرفتن مجموع پیامدهای مربوط به سلامتی، که مطرح شد، پذیرفتن این رابطهی اثبات شده آسانتر میشود: هرچه خواب شما کوتاهتر باشد، طول عمرتان هم کوتاهتر خواهد بود. بنابراین، این گفتهی قدیمی که «من وقتی میخوابم که مرده باشم» مضر است. اگر این طرز فکر را قبول کنید، زودتر خواهید مرد و کیفیت آن زندگی(کوتاهتر) افتضاح خواهد بود. کِش محرومیت از خواب فقط میتواند تا پیش از آنکه پاره شود، کشیده شود. متأسفانه، انسان درحقیقت تنها گونهای است که عمداً خود را از خواب محروم میکند، بدون اینکه سود معقولی کسب کند. همهی مؤلفههای سلامتی و لایههای ظاهراً بیشمارِ بافتِ اجتماعی، براثرِ غفلت پرهزینهی ما از خواب، در حال از بین رفتن هستند: هم ازنظر انسانی و هم ازنظر مالی. تاجاییکه سازمان بهداشت جهانی (WHO) شیوع کمبود خواب در کشورهای صنعتی را اعلام کرده است. تصادفی نیست که کشورهایی که، طی یک قرن گذشته، زمان خواب در آنها به طرز چشمگیری کاهش یافته است (مانند آمریکا، انگلستان، ژاپن، کرهجنوبی و چندین کشور در اروپای غربی) بیشترین رشد افزایش را در بیماریهای جسمی و اختلالات روانی ذکرشده متحمل شدهاند.
کتاب خوبیه ترغیب شدم بخونمش
مرسی خانم محمدی عزیز از پادکست خوبتون
سلام ممنون از رادیو سامرایز برای این اپیزود عااااالی