شاید شما هم دوست داشته باشید
تیزر اپیزود آیین دوستیابی
درباره کتاب آیین دوستیابی
کارنگی، کتابش را به شش بخش اصلی تقسیم میکند. اولین بخش این کتاب «اصول اساسی رفتار با مردم» نام دارد؛ این بخش از سه فصل اصلی تشکیل شده است که دیل کارنگی در هرکدام توضیحاتی جامع دربارهی رفتارهای متقابل انسانها میدهد.
بخش دوم کتاب آیین دوستیابی، شش راه برای کسب محبوبیت نام دارد. این بخش که شش فصل دارد، روشهای جلب محبت دیگران را بیان میکند. این فصل از نظرخوانندگان بهترین فصل کتاب است، راهکارهای بسیار جالب و کارآمد دارد که شما میتوانید در زندگی روزمره خود از آنها استفاده کنید.
دیل کارنگی در آخرین فصل این بخش نکتهای را یادآوری میکند که شاید این روزها فراموش شده باشند. او میگوید:« صمیمانه و صادقانه کاری کنید که دیگری احساس مهم بودن کند.» کارنگی برای اثبات این نظریه، روایتی از دیزرائیلی ،یکی از نخست وزیران پیشین انگلستان، تعریف میکند که امپراطور در آخر روایت تنها یک جمله میگوید: «باهرکس دربارهی خودش حرف بزنید؛ ساعتها به حرفهای شما گوش میدهد.»
بخش سوم «دوازده شیوه برای آن که دیگران را باخود همراه سازید.» نام دارد، و در دوازده فصل روایت میشود. دیل کارنگی تأثیر رقابت مثبت را در این بخش بیان میکند. داستانی از کارخانهی ذوب آهن بیان میکند که رقابت مثبت بین کارمندان شیفت صبح و شب باعث شد که این کارخانه از ورشکستگی نجات پیدا کند.
بخش چهارم این کتاب، در نه فصل، «نه روش برای همراه ساختن دیگران با خود بدون آنکه رنجیده خاطر یا خشمگین شوند» را شرح میدهد. کارنگی مخالف شدید انتقاد است، اما در فصل اول این بخش از کتاب میگوید:« اگر ضرورت دارد که از کسی انتقاد کنید اینطور شروع کنید؛ ابتدا از او تعریف و تمجید کنید و سپس از او انتقاد کنید. این روش باعث میشود که انتقاد برای انتقاد شونده آنقدر تلخ و دردناک نباشد.»
بخش پنجم این کتاب، «چند نامهی معجزه آمیز» است که در آن دیل کارنگی، نامههایی را در آن گذاشته است تا خوانندگانش بتوانند تغییرات ایجاد شده در روابط را حس کنند.
بخش ششم و آخر این کتاب «هفت توصیهی مهم برای نیکبختی اعضای خانواده» نام دارد. این بخش که هفت فصل دارد، ابتدا مشکلات زندگی زناشویی را بررسی میکند و سپس راهکارها را ارائه میدهد.